Германската компания Metro Cash&Carry, която е една от най-големите търговски

...
 Германската компания Metro Cash&Carry, която е една от най-големите търговски
Коментари Харесай

Metro Cash&Carry продава имотни активи в България и Румъния?

 Германската компания Metro Cash&Carry, която е една от най-големите търговски вериги в Европа, е наела американската банка Goldman Sachs, с цел да откри покупател за имотните ѝ активи в България и Румъния, оповестяват румънските издания Ziarul Financiar и Romania-Insider.com. 
Имотите включват имоти, магазини и други активи, допълват осведомени източници, представени от изданията.

Metro Cash&Carry, която в България разполага с 13 магазина, счита да продаде имотния си бизнес и по-късно да наеме площите, тъй че да продължи да оперира локалните си магазини, пишат румънските медии.

" Това са пазарни спекулации и не бих желал да разясня сходни информации ", сподели пред Investor.bg Людмил Каравасилев, началник на отдел " Корпоративни връзки " в Метро Кеш енд Кери България. 

Общата повърхност на всеки един от магазините на веригата у нас надвишава 120 хиляди кв. м. Тя разполага и с две профилирани бази в Банско и Слънчев бряг.

Метро Кеш енд Кери откри първите си два магазина у нас през 1999 година - в София на бул. „ Цариградско шосе “ и в Пловдив, а сега към този момент има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.

В Румъния Metro Cash&Carry има 30 магазина с обща повърхност от към 200 хиляди кв. м., както и няколко имота. Стойността на имотното й портфолио в северната ни съседка възлиза на сред 400 и 600 млн. евро при средна цена на магазините й сред 15 и 20 млн. евро, отбелязва Romania-Insider.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР